Bodrum’da geçtiğimiz yıl alevlerin yükseldiği alanda bugün çocuk cıvıltıları arasında ağaçlandırma etkinliği düzenlendi.
2016 Temmuz ayında Bodrum girişindeki Torba Mahallesi girişindeki dağlık alanında çıkan orman yangınında kül olan ağaçların yerine yeni fidanlar dikildi.
Muğla Orman Bölge Müdürlüğünün organizasyonu, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin, Bodrum Orman İşletme Şefi Mutlu Mercan, Bodrum TEMA ve Bodrum Tohum Derneği gönüllüleri, orman işçileri ile Yarımada genelinden 8 okuldan yaklaşık 500 öğrenci ve öğretmenleri katıldı. Etkinlikte çok sayıda Bodrumlu da bireysel olarak katılımıyla yanan alana 8 bin fidan dikildi.
Etkinlikte ilk fidanı diken Kaymakam Bekir Yılmaz, daha sonra fidanın can suyunu verdi. Yılmaz basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Ormanlarınız varsa yangın çıkması kaçınılmaz fakat önemli olan yanan yeri yeniden ağaçlandırarak eski haline getirmek. Bugün de orman teşkilatındaki arkadaşlarımız, öğrencilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, kurumlarımız, hep birlikte bu yanan yeri ağaçlandırıyoruz. 8 bin fidan dikeceğiz ve burayı eskisinden iyi hale getireceğiz” dedi.
Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik ise geçtiğimiz yıl Muğla genelinde yanan yerlerin hepsinde ağaçlandırma çalışması yapılacağını belirterek şöyle konuştu:
“Muğla ilimizde de 214 adet yangınımıza karşılık 240 hektarlık bir alanımız zarar gördü. Bu alanların tamamı bu sezon içerisinde ağaçlandırılacak. İşte nerede Karaböğürtlen’de, nerede Ula’da, nerede Yatağan’daki alanların tamamında çalışmamız hazırlandı. Ama tabi olarak gençleştirme, tohumlayaraktan ama sürüp dikerekten bunların tamamı ağaçlandırılacak ve bu sezonda bu tamamlanacaktır.”
Orman görevlileri tarafından hazırlanan yerlere bir bir fidanlar dikilerek can suları verildi.
6 hektarlık yanan alanda gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliği yaklaşık 2 saat sürdü.
TEMA Vakfı Bodrum Gönüllüsü Haluk Ortaç, etkinlikteki birlikteliğe dikkat çekerek şunları söyledi:
“Devlet erki ile devlet kurumlarıyla sivil toplum kuruluşlarının birlikte olduğu bir etkinlik bu. Bizim için çok önemli. Bu çalışmalar örnek olması, iş birliği anlamında birlikte çalışma anlamında çok önemli çünkü Türkiye yakın gelecekte bir sınavın eşiğinde. Küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliğindeki karbondioksit emisyon hacmini azaltmak için bizim tek ilacımız ormanlarımızı ve denizlerimizi korumak.”
Fidan dikimi sonrasında öğrencilere yine kendi bahçelerinde ve çevrelerinde dikmeleri için çeşitli fidanlar dağıtıldı.