GündemKültür SanatManşet

DIŞI BAŞKA İÇİ BAŞKA

Su sarnıcı-BodrumBodrum’da yıllarca insanların su ihtiyaçlarını karşılayan tarihi su sarnıcı sanat atölyesine dönüştü. 150 yıllık su sarnıcının içini gören vatandaşlar ise şaşkına döndü.

Bodrum’da 150 yılık geçmişi olan tarihi su sarnıcı sanat atölyesine dönüştü. Mümtaz Ataman Caddesinde bulunan Su sarnıcı, amatör ve profesyonel sanatçıların atölyesi haline geldi. Sanat atölyesinden, sergi salonuna birçok etkinlik için kullanılan su sarnıcına ev kadınlarının ilgisi ise oldukça yüksek. Sarnıçta eğitim gören kursiyerler hem el sanat becerilerini geliştiriyor hem de yaptıkları sanatsal ürünleri satarak ev bütçesine katkı sağlıyor. Bazı kursiyerler ise bin bir emekle yaptığı eserleri satmaya kıyamıyor.

Su sarnıcını sanatseverlerle buluşturan el sanatları öğretmeni Pınar Kadıoğlu tırnaklarıyla kazıyarak sanat atölyesine çevirdiği su sarnıcında, yakma tekniği gravür ve dekoratif süsleme kursu veriyor. Kadıoğlu, 150 yıl boyunca tarihe tanıklık etmiş su sarnıcında sanatla uğraşmaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu ifade ederek şu sözlere yer verdi “Su sarnıcının 150 yıllık bir tarihi var. 150 yıllık tarihi olan su sarnıcının içinde sanatsal etkinliklerde bulunmak inanılmaz bir haz veriyor. Dingin, sakin huzur içerisinde çalışıyoruz öğrencilerimle. Yakma resim dersleri veriyorum. Kavak ağacı üzerine kontrplak üzerine çalışıyoruz. Birde dekoratif süsleme teknikleri ile çalışmalar yapıyoruz. Herkes çok mutlu çalışıyor burada. Sevgi ve mutluluk içerisinde günlerimizi geçiriyoruz bu sarnıçta.”

Sarnıcın içerisi su dolduğu zaman müdahale ettiğini sözlerine ekleyen Kadıoğlu “Su sarnıcının görevi zaten içerisinin sularla dolması ve bu mahalledeki insanların su ihtiyaçlarını gidermesiydi. Su sarnıcının içerisine su dolmasını engelleme çok zor. Bu sarnıcı su alsın diye yapılmış zaten. Suyu topraktan doğal olarak çekiyor. Yağmur suyu almaya başladığı zaman gelip müdahale etmeye çalışıyorum. Bazı bölgelerini kapattım korumaya aldım” dedi.

Sarnıçta Kurs gören Sema Yücel ise “2 yıldır gidip geliyoruz buraya. Hem ahşap yakma hem de dekoratif süsleme teknikleri öğreniyoruz. Her seferinde severek koşa koşa geliyoruz buraya. Sarnıçta sanat yapmak çok otantik çok değişik. En başta o bizi etkiliyor. Atmosferi, sıcaklığı çok güzel. Burada keyifle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

2 yıldır sarnıçta kurs gören Işıl Bakış, Yakma resim sanatı yaptığını söyleyerek sarnıç içerisinde böyle bir sanat yapmanın çok güzel olduğunu açıkladı.

18 kişi içerisinde tek erkek kursiyer olan sanatsever ise “Sarnıcın doğallığı otantik yapısı çok güzel. Buda bizi daha çok motive ediyor” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu