GündemKültür SanatManşet

GÜMÜŞLÜK, NOTALARLA ISINMAYA HAZIR

gümüşlük klasik müzik festivali14.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Kemancı Gilles Apap ve akordeon sanatçısı Myriam Lafargue konseriyle bu yıl da kapılarını sanatseverler için açıyor. Liba Laboratuarları A.Ş.’nin etkinlik sponsorluğuyla gerçekleşecek açılış konseri, 26 Temmuz akşamı saat 21.15’te tarihi mekan Koyunbaba Antik Taş Ocağında sanatseverlerle buluşacak.

Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından, Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay’ın sanat danışmanlığında, Piyanist Eren Levendoğlu’nun sanat yönetmenliğinde organize edilen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, bu yıl 26 Temmuz – 4 Eylül tarihleri arasında klasik müzikseverleri bir araya getirecek. Festivalde bu yıl 15 ana konser ve 5 öğrenci konseri sanatseverlerle buluşurken, genç yeteneklerin ilgi odağı olan ve 15 – 19 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması kapsamında da bir final konseri gerçekleşecek.

Keman ve akordeon için uyarlanmış eserler seslendirilecek
25 asırlık tarihi mekanda Liba Laboratuarları A.Ş. desteğiyle gerçekleşecek açılış konserinde Fransız Kemancı Gilles Apap ve vatandaşı akordeon ustası Myriam Lafargue, sanatseverlere az rastlanır bir repertuarla seslenecekler. Gecede sanatçılar, Fritz Kreisler, Maria Theresia von Paradis, Christoph Willibald Gluck, Astor Piazzolla ve Antonio Vivaldi’nin eserlerine yer verecek.

Gümüşlük’teki tarihi mekanın büyülü atmosferinde sahneye çıkacak olan Gilles Apap ve Myriam Lafargue, ilk olarak Fritz Kreisler’in, “Preludium and Allegro” adlı eserini seslendirecekler. Ardından ikili, Maria Theresia von Paradis’in, “Sicilienne” adlı eserine ve Bulgaristan, Fransa, İrlanda ve daha birçok ülkenin geleneksel eserlerine yer verecek. Apap ve Lafargue, konserin ilk yarısını, akordeon sanatçısı Franck Angelis’in, Christoph Willibald Gluck’un “Melodie dell’Orfeo from Orfeo ed Euridice ‘Amalgame’ adlı eserine yaptığı uyarlamayla sonlandıracaklar.

Gecenin ikinci yarısı yine Fritz Kreisler’in bir eseriyle başlayacak. Kreisler’in, Doğu Avrupa’ya özgü Klezmer müziği formlarında bestelediği “Liebesleid” adlı eserini, keman ve akordeona uyarlayan Apap ve Lafargue, bu eserden sonra Arjantinli büyük usta Astor Piazzolla’nın “Escualo” adlı eseriyle müzikseverlerin karşısına çıkacaklar. Festivalin açılış konseri, Antonio Vivaldi’nin, “Summer – Presto” başlıklı yapıtıyla son bulacak.

Gümüşlük Festival Akademisinde dersler başladı

2006 yılından beri festival bünyesinde gerçekleşen Gümüşlük Festival Akademisi Ustalık Sınıfları kapsamında bir de keman masterclassı verecek olan Fransız sanatçı Gilles Apap, festivalin Gümüşlük sahilinde yer alan merkezinde yurdumuzun çeşitli üniversite ve konservatuarlarından gelen öğrencilerle keman derslerine başladı. Bosch sponsorluğunda organize edilen GFA’da bu yıl, 24 – 29 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek ustalık sınıfına katılan keman öğrencileri, 28 Temmuz akşamı festival merkezindeki Toprak Ev’de bir de konser verecek.

Festival süresince devam edecek olan 5 masterclass programına bu yıl 100 civarında öğrencinin katılacak. 25 Temmuz – 01 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek viyolonsel masterclassını viyolonsel sanatçımız Dilbağ Tokay verecek. 15 – 25 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek piyano masterclassına Piyanist Gülsin Onay, Rus piyanist Ilya Itin, İtalyan piyanist Romano Pallottini ve Kübalı piyanist Mauricio Vallina katılacak. 26 – 31 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek flüt masterclassına Bülent Evcil ve İtalyan sanatçı Raffaele Trevisani katılırken, eş zamanlı yapılacak gitar masterclassına G. Afrikalı gitarist Derek Gripper, ülkemizden Erdem Sökmen ve Brezilyalı virtüöz Egberto Gismonti eğitmen olarak katılacak.

Fora Baltacıgil’den Kontrbas masterclassı

Berlin Filarmoni Orkestrası ve New York Filarmoni Orkestrası’nın ilk ve tek Türk kontrbasçısı olma ayrıcalığına erişmiş değerli sanatçımız Fora Baltacıgil, Gümüşlük Eklisia’da 2-11 Ağustos tarihleri arasında kontrbas masterclassı verecek. Her ferdi müzisyen olan bir aileden gelen Fora Baltacıgil, ilk derslerini İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasının kontrbasçısı olan babası Yaz Baltacıgil’den aldı. Sanatçı, 2002-2006 yılları arasında dünyaca ünlü Curtis Institute of Music okulunda Harold Robinson ve Edgar Meyer ile çalıştı. Birçok ödülün de sahibi olan Fora Baltacıgil’in 400 yıllık tarihi mekan Eklisia’da gerçekleştireceği masterclass, kontrbas öğrencileri için bulunmaz bir fırsat niteliğinde.

Festivalin sponsorları:

14.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin ana sponsoru DenizBank. Kumda ve Suda konserlerinin sponsorluğunu Uludağ Premium üstlenirken, etkinlik ve eğitim sponsorluğunu üstlenen Bosch, Gümüşlük Festival Akademisi konserlerine destek veriyor. Liba Laboratuarları A.Ş., etkinlik sponsoru olarak festivalin açılış ve kapanış konserlerine katkı sağlıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi, festivalin kurumsal sponsorları arasında yer alırken; THY, festivalin resmi ulaşım sponsorluğunu; Arion Resort Hotel konaklama sponsorluğunu; Çağdaş Holding, festival merkezi sponsorluğunu ve Piernet ise sosyal medya sponsorluğunu üstleniyor. Ayrıca Julius Meinl Coffee, Mas Matbaa ve Soğan Sarmısak, festivalin servis sponsorları arasında yer alıyor.

Antik Taş Ocağında gerçekleşecek Taşta konserlerinin başlama saati 21:15; diğer konserler 20:30’da başlayacaktır.
Biletler, Festival Merkezi, Gümüşlük sahili (iletişim: 0 537 577 85 07 – 0 252 394 41 61) ve Biletix’den temin edilebilir.

  1. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 2017 Programı

26 Temmuz – Gilles Apap – Keman & Myriam Lafargue – Akordeon (Fransa) – Taş Ocağı

28 Temmuz – GFA Keman Konseri – Toprak Ev

29 Temmuz – Dilbağ Tokay – Viyolonsel & Eren Levendoğlu – Piyano (Türkiye) – Taş Ocağı

31 Temmuz – Viyolonsel GFA Konseri – Toprak Ev

1 Ağustos – Tord Gustavsen (Norveç) – Festival merkezi, sahil

4 Ağustos – Begoa Ensemble (Türkiye) – Taş Ocağı

8 Ağustos – Emin Fındıkoğlu Quartet – Festival merkezi, sahil

10 Ağustos – Alp Ersönmez ‘Yazısız’ feat Erik Truffaz – Eklisia

15 – 19 Ağustos – 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması – Toprak Ev

18 Ağustos – Ilya Itin – Piyano (Rusya) – Taş Ocağı

20 Ağustos – GFA Piyano Konseri – Toprak Ev

22 Ağustos – Romano Pallottini – Piyano (İtalya) – Taş Ocağı

24 Ağustos – Mauricio Vallina – Piyano (Küba) – Taş Ocağı

25 Ağustos – GFA Piyano Konseri – Toprak Ev

26 Ağustos – Erdem Sökmen & Hasan Meten – Gitar Duo (Türkiye) – Toprak Ev

27 Ağustos – Egberto Gismonti – Gitar (Brezilya) Toprak Ev

28 Ağustos – Ebgerto Gismonti – Piyano (Brezilya) Taş Ocağı

30 Ağustos – Derek Gripper – Gitar (Güney Afrika) Toprak Ev

31 Ağustos – GFA Flüt Konseri – Toprak Ev

01 Eylül – Bülent Evcil (Türkiye) & Raffaele Trevisani (İtalya) – Flüt Duo & Paola Girardi – Piyano (İtalya) – Taş Ocağı

04 Eylül – Gülsin Onay – Piyano (Türkiye) – Taş Ocağı

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu