Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinin 2.Lot açılışını düzenlediği açılış töreni ile gerçekleştirdi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye ve Seydikemer ilçelerine hizmet eden, 2007 yılında faaliyete geçen ve 3 Lottan oluşan Fethiye Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nde 4 Milyon 649 Bin TL yatırımla 2.Lotu faaliyete geçirdi. Fethiye ve Seydikemer için önemli bir çevre yatırımı olan tesisin açılışına Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, Fethiye ve Seydikemer Muhtar Derneği Başkanları Niyazi Canözü ve Mehmet Güven, Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mehmet Hadi Çakıroğlu, Muğla Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, çok sayıda mahalle muhtarı ve vatandaş katıldı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi 2.Lot açılış töreninde konuşan Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 3.5 yılda ilçelerine ve Muğla’ya ivme ivme hizmetler kazandırdığını, yollarda, mezarlıklarda, içme suyunda, tarımda her yerde Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini gördüklerini söyledi ve Büyükşehir Belediyesi’nin “HedefimizBirMuğla1Bir” sloganına “Başkanımız Bir” ibaresini eklemek istediklerini söyledi. Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü’de çöp denince akla işe yaramaz atıkların geldiğini oysa bu modern tesislerle çöplerin değerlendirildiğini söyledi ve bu tesiste emeği geçen herkese teşekkür etti.
“Verdiğimiz Sözleri Tutuyor, Muğla’yı Geleceğe Taşıyoruz”
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, doğası, güzellikleri ile Muğla’nın korunması gereken bir coğrafyaya sahip olduğunu, Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldikleri günden itibaren katı atık düzenli depolama tesisleri, hafriyat alanları, kıyılardan teknelerden çöp alımları birçok hizmeti hayata geçirdiklerini belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla yüzde 68 orman varlığı, 1480 km kıyı şeridi ve doğal güzellikleri ile Türkiye’nin ve dünyanın en gözde şehirlerinden. Göreve geldiğimizde 7 ilçemize hizmet eden 4 katı atık düzenli depolama tesisi vardı. 6 ilçemizde ne yazık ki vahşi depolama yapılıyordu. Büyükşehir Belediyesi olarak kısa sürede Muğla’da vahşi depolamanın önüne geçmek ve Muğla’mızı geleceğe koruyarak taşımak için yatırımlarımızı başlattık. Menteşe’de 4 ilçemize Yatağan, Kavaklıdere, Ula’ya hizmet eden tesisi faaliyete geçirdik. Milas’ta düzenli depolama tesisinin temelini attık. Muğla’nın beşte bir çöpünü üreten Bodrum için de gerekli izinleri alarak çalışmalar başlamıştık. Ne yazık ki arkeolojik değerler nedeni ile projemiz iptal edildi. Orman ve Su İşleri Bakanımız sayın Veysel Eroğlu’na son Muğla ziyaretinde konu ile ilgili gerekli açıklamaları yaptık. Bodrum’da Düzenli depolama tesisi için en uygun alanın tahsisi için kendisinin talimatları var. Sayın bakanımıza bu vesile ile teşekkür etmek istiyorum. Bodrum Katı Atık Düzenli Depolama tesisini de hayata geçirdiğimizde çağdaş ve çöplerden geri dönüşüm ile enerji elde eden modern tesislerle Muğlamızı donatmış olacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak çevreden, ulaşıma, tarımdan, sağlığa, mezarlıklardan, haşere ile mücadeleye kadar birçok alanda yenilikçi, bilimsel çalışmalarla vatandaşlarımızın huzuru ve mutluluğu için çalışıyoruz. Kimseyle kavga etmeden, sloganımızdaki gibi sevgi, hoşgörü ve güleryüzle Muğla gibi bir şehirde yaşamaktan ve bu şehre hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.
Muğla Büyükşehir Belediyesinin 4 milyon 649 bin TL’ye hizmete açtığı tesis Fethiye ve Seydikemer’in 10 yıllık çöp sorunun çözüme kavuşturacak. Bu bölgelerden gelen günlük 300 ton çöpün ön işlem tesisi ve metan gazının elektrik enerjisine dönüştürüleceği tesisin kurulmasıyla ekonomiye kazandırılacağı belirtildi.