ÇevreEkonomiGündemManşet

HAFRİYAT ATIKLARI GERİ KAZANDIRILIYOR

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde bulunan 10 sahada hafriyat atıklarını geri kazandırarak bir taraftan çevreyi korurken diğer taraftan da ekonomik tasarruf sağlıyor.

Bugüne kadar birçok çevreci projeyi hayata geçiren Muğla Büyükşehir Belediyesi “çevreye yatırım, geleceğe yatırımdır” sloganıyla çalışmalarına devam ediyor. Daha önce 1 olan hafriyat sahasını 10’a çıkaran belediye, hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarını geri kazandırıyor. Yedi ilçede bulunan hafriyat sahalarında bugüne kadar 2 milyon 461 bin 826 ton atık bertaraf edildi. 2015 yılından bugüne kadar da 64 bin 500 ton atık geri kazandırılırken, Büyükşehir ve İlçe belediyelerinin 38 bin 500 ton agrega malzeme ihtiyacı karşılandı.

Geri dönüşüm ile kanal dolgu ve drenaj malzemesi, şantiye içi yol malzemesi, bordür, parke ve beton malzemesi ile depolama sahaları yol, platform malzemesi olarak kullanılabilen 5 bin ton malzeme ise özel sektöre satıldı.

2 milyon 636 bin TL’lik yatırım ile kurulan mobil geri kazanım tesisi de ihtiyaç halinde ilçelerde bulunan hafriyat depolama sahalarına taşınarak kullanılabiliyor.Yapılan çalışmalar ile hafriyat depolama sahalarında bulunan atıklar azaltılırken, yeni malzeme ihtiyacı nedeniyle yapılan doğa tahribatı önleniyor.

Ekonomik olarak da önemli bir katkı sağlayan “Geleceğimiz İçin Geri Dönüşüm” projesi Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGEM) tarafından üçüncüsü düzenlenen “Etkin Belediye Proje Yarışması” Altyapı ve Çevre Projeleri Kategorisinde birincilik ödülü aldı.

Başkan Gürün; “Geri Dönüşümle Doğamızı Koruyor, Muğlamıza Kazandırıyoruz”

Muğla’nın eşsiz güzellikteki doğası, yüzde 68 orman varlığı ve birbirinden değerli 13 ilçesi ile Türkiye’nin ve dünyanın en özel şehirlerinden biri olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’yı koruyarak geleceğe taşıyan hizmetleri Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti. Başkan Gürün; “Çevreye yapılan her yatırımın geleceğe yapıldığı bilinci ve güzel Muğlamızı korumak için çevreci projeleri, yatırımları hayata geçiriyoruz. Katı Atık Düzenli Depolama Tesisleri, hafriyat alanları ve geri dönüşüm, kıyılardan atık toplama, karbon, su ayak izi projelerini kısa sürede hayata geçirdik. Muğlamızda bir olan hafriyat alanı sahasını 10’a çıkararak ve hafriyat kamyonlarını uydudan izleyerek kaçak dökümlerin önüne geçtik. Hafriyat sahalarındaki atıkların geri dönüşümünü sağlamak için mobil geri kazanım tesisini Muğlamıza kazandırdık. Buradan elde edilen malzemeler de belediyelerimiz tarafından kullanılarak çevreye ve bütçelerine katkı sağlıyorlar.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu