GündemManşetTurizm

Yazı Ayrı Kışı Ayrı Güzel

Dört Mevsim Turizm Olanaklarıyla Muğla

 

Ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Muğla dört mevsim turizme ev sahipliği yapmaktadır.

Ege Denizi ve Akdeniz’in buluştuğu, yemyeşil ormanları, doğal ve tarihi güzellikleriyle Muğla her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır.Ülkemizin en uzun kıyı şeridine sahip olan ilimiz, aynı anda dört mevsimin bir arada yaşandığı adeta bir turizm cennetidir.

Muğla’nın sahip olduğu potansiyelin ön plana çıkarılması, turizm gelirinin daha da arttırılması böylelikle ilimiz ve ülke ekonomisine katkı sağlanması amacıyla turizmin dört mevsime yayılması çalışmaları hız kazandı. Sahip olduğu coğrafi konum itibariyle Muğla’da deniz, kum, güneş üçgeni dışında doğa turizmi, spor turizmi, yat turizmi, termal turizm, yayla turizmi, kış turizmi gibi dört mevsim turizm olanakları mevcuttur.

Pandemi sürecinde değişen turizm trendleri ile birlikte farklı alternatifler sunan Muğla, yeni turizm anlayışına oldukça elverişli bir destinasyondur. Her köşesinde ayrı güzellikleri ve özellikleri barındıran Muğla on üç ilçesiyle turizmde geniş bir perspektife sahiptir.

Muğla; Babadağ Yamaç Paraşüt Pisti, Dalaman Rafting Alanı, Gökova Kitesürf Alanı gibi birçok sportif aktiviteye uygun alanlarıyla son yıllarda spor turizminde adından söz ettirmiştir. Ayrıca Yörük Türkmen Şenlikleri,Yağlı Güreş Festivalleri, The Bodrum Cup Yelken Yarışı, Dünya Ralli Şampiyonası gibi birçok ulusal ve uluslararası etkinliğe de ev sahipliği yapmaktadır.Diğer yandan yılın en az 300 günü güneşli geçen ılıman iklimi, bol oksijeni ve düşük nem oranıyla sağlıklı bir yaşam sunan Muğla, verimli ve temiz topraklarında yetişen doğal ürünler kullanılarak hazırlanan sağlıklı ve lezzetli yöresel lezzetlerle de öne çıkmaktadır.

Muğla’nın dört mevsim ziyaret edilebilecek rotaları ve alternatif turizm seçenekleriyle dikkat çektiğini ifade eden Muğla Valisi Orhan Tavlı, dünyada eşi benzeri bulunmayan zenginlikleriyle Muğla’nın sadece yurt içinde değil yurt dışından da büyük ilgi gördüğünü söyledi. Kamu, Üniversite ve özel sektör işbirliğinde Ar-Ge faaliyetleri yürüttüklerinden bahseden Vali Orhan Tavlı, “Kültür turizmi çalışmaları kapsamında arkeolojik kazılara yardımcı olmak, ilimizin tarihi ve kültürel varlıklarının etkin tanıtımını sağlamak amacıyla kamu kurumları ve sektör temsilcileri ile çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Sağlık turizminin ilimizde geliştirilmesi amacıyla sektör temsilcileri ile iş birliğimiz devam ediyor. İlimizin tarih, kültür, sanat ve spor turizmi gibi alternatif turizm olanakları ile önemli bir potansiyeli olduğunu biliyor, sürdürülebilir projelerle turizme yeni değerler kazandırmayı hedefliyoruz. “ dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu