Bodrum’da, yaklaşık iki yılda 850 ton atığın geri dönüşüme kazandırıldığı bildirildi.
Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, birçok atık malzemeyi geri dönüşüme kazandırdıklarını söyledi.
Merkezi iki yıl önce tüm izin ve onaylar alınarak faaliyete geçirdiklerini ifade eden Yılmaz, “Yaklaşık 14 çeşit geri dönüşüm malzemesini kabul eden ve yeniden kazandıran bir merkez. Duyarlı vatandaşlarımızın geri dönüşüm kutularına sığmayacak şekilde olan daha büyük iri malzemeleri kendi imkanlarıyla ya da Bodrum Belediyesine başvurarak buraya getirip teslim ettiği buradan da tekrar yetkili firmalara geri dönüşüm için teslim edilen bir alandır.” dedi.
Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Şefi Nilay Karamustafaoğlu da tesis açıldığından bu yana iyi bir çalışma yürüttüklerini anlattı.
Geri dönüşüme kazandırılan atıkların diğer atıklarla karışmamasını sağlamaya çalıştıklarını belirten Karamustafaoğlu, “Atık getirme merkezleri vatandaşların kolay ulaşımını sağladığı konumlarda olması vatandaşların rahat ulaşabileceği yerlerde olması önemlidir. Atık getirme merkezimize kurulduğu günden itibaren 850 ton atık kabulü yapılmış ve geri dönüşüm merkezlerine gönderildi. Son bir yılda ise 220 ton atık kabulü yapıldı.” diye konuştu.
Belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü Atık Yönetim Şefi İsmail Can Karadağ da vatandaşların tesise ilgisinin arttığını belirterek, özellikle elektronik atıkları, tehlikeli atıkları, tarihi geçmiş ilaçları deterjan kutularını, deodorant kutularını, dezenfektanlar gibi tehlikeli atıkları da aldıklarını kaydetti.
Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Şefi Sercan Önal ise ilçe genelinde seyyar atık getirme merkezi kurmak için çalışma başlattıklarını bildirdi.