Kültür SanatManşet

Piyanist Tuna Bilgin Gümüşlük’te Konser Verdi

Gümüşlük Müzik Festivali, Kumda konserleri ile sürüyor

 

19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Kumda konserleri kapsamında Gümüşlük sahilindeki Toprak Ev’de Piyanist Tuna Bilgin’i konuk etti.

2006’dan beri 1600 civarında genç yeteneğe piyano, keman, viyola, viyolonsel, kontrbas, flüt, arp, gitar, şan ve şeflik branşlarında sertifika veren, dünyanın en tanınmış eğitmen ve müzisyenlerini, düzenlediği masterclasslar sayesinde genç yeteneklerle buluşturan Gümüşlük Festival Akademisi, emeklerinin meyvesini kariyer basamaklarında tırmanan öğrencileri ile alıyor.

GFA’nın emektar öğrencisi, olağanüstü genç yetenek Tuna Bilgin, bu yıl onuncu kez festivalin konuğu oldu. Hem de bu defa bir masterclass öğrencisi olarak değil, genç kariyerine karşın elde ettiği onca ödülün sahibi olan bir piyano sanatçısı olarak… 10 yıldır GFA’nın masterclass programına katılan 19 yaşındaki genç piyanist Tuna Bilgin, Gümüşlük sahilindeki Toprak Ev’de izleyiciye Barok Dönem’den, Erken Modern Dönem’e uzanan seçkin bir repertuar sundu.

Bach, Mozart, Chopin ve Skrjabin’in eselerini seslendirdi

Piyanist Tuna Bilgin, Bodrumlu klasik müzikseverlere ilk olarak Johann Sebastian Bach’tan, “Das Wohltemperierte Klavier Teil 2 No.14 BWV 883” ve ardından yine aynı besteciden, “Französischer Ouverture BWV 831” başlıklı yapıta yer verdi. Bu yapıt şu bölümlerden oluşuyor: 1.Ouverture, 2.Courante, 3.Gavotte 1 – Gavotte 2 – Gavotte 1, 4.Passepied 1 – Passepied 2 – Passepied 1, 5.Sarabande, 6.Bourreé 1 – Bourreé 2 – Bourreé 1, 7.Gigue ve 8.Echo. Tuna Bilgin daha sonra Wolfgang Amadeus Mozart’ın, “Sonate No.2 K.280” adlı eserinden 1.Allegro assai, 2.Adagio ve 3.Presto başlıklı bölümleri seslendirdi. Genç piyanist bu eserin ardından Frederic Chopin’in iki valsine yer verdi. Bu eserler, “Walz Op.34 No.2” ve “Walz Op. No.1” adını taşıyordu. Program Aleksandr Skrjabin’in “Vers la flamme” Op.72” adlı yapıtıyla son buldu.

Programın sonunda tekrar piyanonun başına gelen genç Piyanist, bis yaparak bu defa Claude Debussy’den, “Prelude book 2 L.123 no 12 ‘Feux d’artifice” adlı eseri ve ardından Frederic Chopin’den, “Nocturne No.5 in F Sharp, Op.15, No.2” adlı eseri seslendirdi.

Olağanüstü yetenek Tuna Bilgin

2003’te İzmir’de doğan Tuna Bilgin, 7 yaşında Doç. Cemile Cabbarova ile piyano derslerine başladı. 2013’te Bilkent Müzik Hazırlık Orta Okulu’nun sınavlarını kazanarak Prof. Gülnara Aziz’in sınıfına kabul edildi.

2013’te 1. Ulusal Mozart Akademi Piyano Yarışması’nda 1.lik, 2015’te 1.Ulusal Adnan Saygun Piyano Yarışması’nda 1.lik ve Saygun Özel Ödülü, 2017’de Gümüşlük Müzik Festivali 4. Uluslararası Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması’nda 1.lik ve Saygun Yorumcusu Ödülü, 2019’da 1.Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Yarışması’nda 1.lik ve 2019’te Uluslararası Orbetello Piyano Yarışması’nda Junior Kategorisinde 3.lük elde etti.

Cyprien Katsaris, Konrad Richter, Stanislav Loudenitch, Jura Margulis, Hüseyin Sermet, Gülsin Onay, Jean Bernard Pommier, Laszlo Borbely gibi piyanistlerin ustalık sınıflarına katıldı. Uludağ Üniversitesi, İzmir AASSM, İzmir Sanat, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Erimtan Müzesi, Mozart’lara, Eskişehir Opera Binası gibi yerlerde konser verdi. Bilkent 30. yıl Festivali, Antalya Piyano Festivali, Gümüşlük Müzik Festivali, Burdur Genç Yetenekler Müzik Festivali, Bilkent Piyano Festivali gibi festivallerde yer aldı. Ünlü piyanist Mira Jevtich ve Şef Valery Gergiev’in organizatör olduğu Mariinsky Festivali’nde resital verdi.

Şef İbrahim Yazıcı, DESO, Şef Rüstem Rahmedov, BGSO, Şef Işın Metin ve EBBSO ile solist olarak; Şef Rüstem Rahmedov, BGSO, Şef Nil Venditti, BSO ile orkestra üyesi olarak konser verdi. İzmir’de yaşayan 19 yaşındaki genç piyanist Tuna Bilgin, İki kişinin kabul edileceği UdK Berlin (Berlin Sanat Akademisi) nin sınavını kazanan iki kişiden biri olarak büyük bir başarı elde etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu