ManşetSpor

Kış Trofesi’nde Nefes Kesen Final

 

Bodrum Açık Deniz Yelken Spor Kulübünün (BAYK) düzenlediği 2024 SCHÜCO-BAYK Kış Trofesi, heyecanlı ve mücadele ile geçen yedinci ayak yarışlarının sonunda, finale yakışan ödül ve kapanış töreniyle sona erdi.

Schüco Türkiye ana sponsorluğunda, Milta Bodrum Marina ve Marina Yacht Club iş birliği ile gerçekleştirilen yarışlar, yelkenciliğe ve özelikle Bodrum kış turizmine katkıda bulunan organizasyon oldu.

Yat yarışçılarının bir araya geldiği SCHÜCO-BAYK Kış Trofesi, katılımcıların moral depolayıp yeni arkadaşlıklar edinerek keyifli anlar yaşadığı bir etkinlik olarak bu sezon da adından söz ettirdi.

IRC A, IRC B, Destek ve Trio sınıflarında Trofe mücadelesi veren ekipler, hafta sonu iki yarış gününde coğrafi rotalarda verilen parkurlarda 7.Ayak yarışlarını tamamladı. İlk gün güneşli ve bol rüzgarlı, ikinci gün ise ilk güne göre daha sakin yağmur geçişli hava şartlarında yelken açıldı. Katılımcılar Pazar akşamı Marina Yacht Club’ta düzenlenen kapanış töreninde bir araya geldi.

Sınıf overall sonuçlarında, IRC-A’da “Göztepe Ağanlar 1925” Derya Yenigün ve ekibi, IRC-B’de “Lady Sollare Define Sailing Team” Marian Tita-Selim Kakış ve ekibi, Destek sınıfında “Işıltı” Melih Aksoy ve ekibi, Trio’da “Oasis Marina Minx” Ulaş Akman ve ekibi büyük kupaların sahibi oldu.

Trofe kupalarında ise, IRC-A’da Göztepe Ağanlar 1925, IRC-B1’de Passion II Lobster Sailing Team, IRC-B2’de Joy Lemon, IRC-B3’de Layd Sollare Define Sailing Team, Destek-1’de Singlestar,  Destek-2’de Işıltı ekipleri ilk sırada yer alarak birincilik kupasının sahibi oldu.

Yelken sporunun gelişmesi için planlanan organizasyonlara imza atan BAYK aynı zamanda  Bodrum turizmine de katkı sağlamayı amaçlıyor. Kış Trofesi kapanış töreninden sonraki ilk buluşma sonbahar aylarında düzenlenecek olan Güz Trofesi olacak. Yeni Yönetim Kurulu yat yarışçılarını  heyecanlı ve keyifli geçen yarışlarda tekrar bir araya getirmek için çalışmalara şimdiden başladıklarını duyurdu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu