DünyaManşetTurizm

Bodrum’a Dünyanın Her Yerinden Hint Düğünü Talepleri Yağıyor

 

Bodrum her sene yabancı misafirlerin düğün mekanı arayışlarında gözde destinasyon olmaya devam ediyor. Geleneksel Hint düğünlerinin en ihtişamlılarından biri daha bu hafta sonu gerçekleşti.   Bu kez  Amerika’da yaşayan Hintli aile kızlarını bir Amerikalı damat ile evlendirdi.

Bu düğün organizasyonu da yine  yıllardır Bodrum’u Hindistan’da gönüllü turizm elçisi olarak çalışan  ve şehri düğün destinasyonu olarak tanıtan  Duygu Kuşkulu ve ortağı Eda Başaran üstlendiler.

Hint geleneklerinde düğünü kız tarafı üstlenir masrafları kız tarafınca karşılanır, damat kız evine gelir.  Bu düğünde de Amerikalı damat ve ailesi düğün süresince Hint ritüellerinin tamamını yerine getirdi.  Düğüne katılan misafirler son derece renkli ve eğlenceli görüntülere tanık oldu.

Aile geçtiğimiz yaz Bodrum’ a gelip birçok otel dolaştıktan sonra MIRADA EXCLUSIVE BODRUM otelde karar kılmıştı.  Tam 4 gün 4 gece süren düğünde tamamı Amerika’dan gelen misafirler her günün geleneklerine uygun olarak muhteşem bir kültür karması ile eğlendiler.

Düğüne 500 misafir katıldı.  Düğünde otel ve organizasyon tarafında toplam 800 kişi görev aldı.   Düğün bu kez tam 4 gün 4 gece sürdü düğün akabinde gelen tüm misafirler Bodrum’da tatile devam ederek şehri keşfetme fırsatı buldular.

Duygu Kuşkulu önümüzdeki birkaç sene çerisinde Bodrum’da çok daha fazla mekanın ve otelin Hindistan tarafından keşfedileceğini, bölgenin sadece düğün mekanı olarak değil tatil beldesi olarak da çok parlayacağını ifade ediyor.  Düğünlerin sadece otel ve mekanlara değil Bodrum’da taksiden kuaföre, restoranlardan dükkanlara kadar tüm lokal esnafa ciddi bir kazanç kapısı olduğuna dikkati çekiyor.  Bölgeye daha fazla ve daha kazançlı Hindistanlı turist çekebilmek için tanıtım çalışmalarının devam ettiğini, turistik işletmeler ile birlikte ortak tanıtım planları yaptıklarını söylüyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu