Köşe YazısıManşet

Eserini Açık Hava Reklam Alanında Yaptı

 

Art Melek sanatı her alana taşıma hedefiyle, bu sene bir ilke daha imza atıyor. Bodrum Atölye Buluşmaları sırasında mural sanatçı Ayşen Karakaya ana cadde üzerindeki reklam panolarından birini sanat eserine çevirdi.

Mural sanatçı Ayşen Karakaya, 21 Haziran Cuma günü, eski Bodrum Devlet Hastanesi kavşağı, Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde bulunan ışıkların hemen yanındaki alanda, Bodrum Belediyesi katkılarıyla gerçekleşen Bodrum Atölye Buluşmaları projesinde, reklam panosunu boyayarak canlı performans sergiledi.

Eserinin adı “Bodrum’daki siyah tavşanı takip et”. Sanatçı Ayşen Karakaya eseriyle ilgili şunları anlattı:
“Bodrum Atölye Buluşmaları projesinin enerjisini yansıtmak istedim. Soyut lekesel bir Bodrum ve Bodrum içinde zıplayan takip edilmesi gereken siyah bir tavşan var, ‘Siyah tavşanı takip et’ cümlesiyle yola çıktım. Çünkü Bodrum Atölye Buluşmaları izleyiciyi konfor alanından çıkarıp, sanatçıların atölyelerine, hayal dünyalarına, bambaşka bir kurguya götürüyor. İnsanlar ellerinde haritalarla, Bodrum’un birçok noktasında sanatçıları takip edebiliyorlar. O yüzden ‘Siyah tavşanı takip et.’”

Bu deneyimi kaçırmak istemiyorsanız 10 Temmuz tarihine kadar kavşak ışıklarında durunca, sağ tarafa bakın.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu