AsayişÇevreGündemManşet

Hem Basına Hem de Polise Saldırdılar

 

Torba Mahallesi’nde kıyı işgallerine karşı yapılan eylemde, kıyıdan pankartlar ve sloganlarla geçmek isteyen eylemcilere bölgedeki otelin yetkilileri müdahale edince arbede yaşandı. Otel yetkilileri, görevi başındaki polis ve basın mensuplarına da saldırdı. Arbede dakikalarca devam etti.

Her Pazar günü Bodrum’un farklı bir sahilinde kıyı işgallerini protesto eden “Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi”, bu haftaki eylemi Torba sahilinde gerçekleştirdi. Eylemci vatandaşlar ellerinde, “Kıyı Kanunu Uygulansın”, “Denizler, Nehirler, Sermaye Değiller”, “Kıyılar Halkındır”, “Özgür Kıyılar” yazılı dövizler taşıdılar.

Sahildeki işletmelerde denize giren kimi vatandaşlar tarafından alkışlarla desteklenen eylemciler, kıyılardaki işgaller nedeniyle yürüyüş esnasında zaman zaman ilerlemekte zorlandı.

Eylemcilere, Atatürk Caddesi’nin üst kısmında faaliyet gösteren bir otelin kıyıya yaptığı işletmenin içerisinden geçtiği sırada otel yetkilisi olduklarını ifade eden kişilerin müdahalesi oldu. Yetkililer, kıyıdaki işletmenin parasını kendilerinin ödediklerini ifade ederek eylemcileri bölgeden kovmaya çalıştı. Eylemciler de işletmenin bulunduğu bölgenin kamuya açık bir alan olduğunu ve işletmenin kamuya ait alanı işgal ettiğini dile getirdi.

Kimi eylemciler ise işletmedeki müşterilere çağrıda bulunarak “Burası halkındır, para vermeyin, işgale çanak tutmayın” çağrısında bulundular.

Eylemcilerle işletmeciler arasında tartışma sertleşince bir anda arbede çıktı. Arbede esnasında işletme yetkililerinden bazıları, basın mensuplarının kameraları ve telefonlarına vurdu, görevi başındaki polise ve kamerasına da fiziki müdahalede bulundu.

Bölgedeki arbede dakikalarca sürdü. Olaya polis müdahale etti. Eylemciler yürüyüşlerine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu Voyage isimli otelin önündeki sahilde sonlandırdı. Voyage yetkililerinin ise eylemcilere her hangi bir müdahalede bulunmadığı görüldü. Otel önünde açıklama yapan eylemciler, meclis karar alıp kıyılardaki işgaller sonlandırılıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini dile getirdiler.

,Grup adına basın mensuplarına açıklama yapan Güney Şirin, otel önündeki işletmede yaşanan arbedenin sorulması üzerine şu yanıtı verdi;

“Ecrimisil bir işgal cezasıdır. Bu ceza kesildikten sonra en az 15 gün içerisinde bu işgal kaldırılmalıdır. Ecrimisil bir kiralama değil, bir işgaldir. İşgalin cezası olarak da ecrimsil kesiliyor. Eğer işgal devam ediyorsa burada yasayı uygulayanlar görevini yapmıyor demektir. Biz buradan Bodrum Belediyesi’nin, Kaymakamlığın, Valiliğin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın görevlerini yapmasını istiyoruz.” dedi.

Muhabir; Hamdi Yörür

Kaynak: kenttv.net

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu