Kültür SanatManşet

Touch Sanat Galeri’de Sergiler

 

Göltürkbükü Hebil koyunda Türkiye’nin en ünlü sanatçılarına ev sahipliği yapan Touch Sanat Galeri 11 Temmuz 2024 tarihinde açılışı gerçekleşecek olan, önemli üç sanatçıya ait eserlerin bulunduğu resim sergisiyle sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor.

Çağdaş Türk Sanatının seçkin isimlerinden Tijen Şikar Touch Sanat Galeri’de, 11-26 Temmuz tarihlerinde 17.kisisel resim sergisiyle izleyicileriyle bir araya geliyor. Sergi Tijen Şikar ‘In yağlıboya ve suluboya tekniğiyle gerçekleştirdiği son yapıtlarını görme fırsatı sunuyor.

Sanatçı öznel ifade diliyle resmettiği yapıtları için şunları ifade ediyor;

Kadın portrelerinde genellikle kendimi resmediyorum; yani onlar benim farklı duygu yansımalarımın, ruhumun resim yüzeyinde görünür hale gelmesi…bunlar değişken portrelerdir, tanımsız bir zamanın flörtöz , muzip, cesur, kırılgan, neşeli, genç figürleridir, sürekli izleyiciyle diyalog içinde olduklarından izleyici onlarla tuhaf bir yakinlik kurar. Cesur, gizemli, meraklı, naif ve zekidirler. Daha çok batılı biraz da doğulu, her biri farklı masalı olan kadınlardır….

HALİME TÜRKYILMAZ – UFUK ATİLLA

“UZUN ZAMAN ÖNCEYDİ”

İnsan her şeyi anlatamaz zaten kelimeler de her şeyi anlatmaya yetmez. Cengiz Aytmatov

Zaman olağan ritminde ilerliyordu. Tesadüf sandığımız ama gecikmiş bir buluşma, iki ressamın sanatla karşılaştığı o anlar. Seyahat ve macera dolu doğa keşifleri ortaklığında.

Vaktiyle bir hayalde bir zamanlar. Hayat kısa, sanat uzun ve uzun zaman önceymiş geçmişleri.

Hep hatırlayabilmek, aynı yerlerden bir kere daha geçip, aynı ağaç altında soluklanıp, aynı rüzgârı hissedip, aynı parlak güneşi görüp farklı bir gözle o yolculuklara bir kere daha çıkabilmek, her seferinde yeni bir deneyim yaşayabilmek için. Hep beraber…

Zamana özgü sarılan güçle sonsuz doğada hikayeler anlatabilmek…

Doğayla buluşan, zamanı durduran yol hikayelerimiz tuvalde ve her seferinde aynı heyecanla yeni bir bahar buluşması gibi.

Yollar anılara, anılar insanlara ulaşıyor, aramızdaki ve en kısa mesafe sanat.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu