EkonomiGündemManşetYiyecekler

‘Bodrum Yeşili’ Projesiyle Bodrum Mandalini’ni Sahiplendiler

 

Pernod Ricard Türkiye, türü tükenme tehdidi altında olan, Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünü Bodrum Mandalini’nin kullanım alanlarının ve ekonomik değerinin artırılması, bölgeye katma değer sağlanması, bahçelerin korunması ile yerel tarımsal ve ekonomik döngünün geliştirilmesi hedefiyle ‘’Bodrum Yeşili’’ sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.

Türkiye için yüksek öneme sahip olan Bodrum Mandalini’ni yaşatmak, Bodrum Mandalini’nin geniş kitlelere ulaşması ve bilinirliğinin artması için Bodrum Kent Konseyi bünyesindeki gönüllü girişimlerin organizasyonlarına 2022’den beri destek veren Pernod Ricard Türkiye, hayata geçirdiği ‘’Bodrum Yeşili’’ projesiyle Bodrum’un tehlike altında olan coğrafi işaretli ürünü Bodrum Mandalini’nin yerel ve global arenada farkındalığını artırarak, Bodrum Mandalini üreticilerinin sayısının artırılmasını, var olan üreticilerin korunmasını ve yerel ekonomi ile yerel üreticinin desteklenmesini amaçlıyor.

Bodrum Mandalini’nin sadece Bodrum ve Muğla için değil, tüm Türkiye için çok değerli coğrafi işaretli bir ürün olduğuna dikkat çeken projede Pernod Ricard Türkiye; Bodrum başta olmak üzere ülke çapında tüm işletmelere Bodrum Mandalini kullanımı çağrısında bulundu.

Pernod Ricard Türkiye’nin Bodrum Yeşili projesine destek veren Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci şunları söyledi;

“Yeşil Bodrum Mandalini bizler için son derece değerli bir ürün. Yerel değerlerimizin korunması, sürdürülebilir üretim yöntemleriyle yaşatılması, ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtılması öncelikli hedeflerimiz arasında. Mandalin üreticilerimizin her daim yanına yer alacak ve onların gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu kapsamda Bodrum Yeşili projesini hayata geçiren Pernod Ricard Türkiye başta olmak üzere, projeye katkılarından ötürü değerli büyüğüm Erman Aras’a ve projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum”

Pernod Ricard Afrika ve Orta Doğu CEO’su Selçuk Tümay ise:

’Pernod Ricard Türkiye olarak, sürdürülebilirliğe verdiğimiz önem çerçevesinde sadece Bodrum ve Muğla için değil tüm Türkiye için çok değerli olan Bodrum Mandalini’ni sahiplendik. Türkiye genelinde kültürel bir miras olarak kabul edilen Bodrum Mandalini kullanım alanlarının ve ekonomik değerinin artırılması, bölgeye katma değer sağlanması, bahçelerin korunması ile yerel tarımsal ve ekonomik döngünün geliştirilmesi hedeflerimizle ‘’ Bodrum Yeşili’’ projemizi hayata geçirdik.’’ dedi. 

Pernod Ricard Türkiye Hukuk, Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Zümrüt Yezdani Kedik ise;

 ’Bodrum Yeşili projemizle Bodrum’a özgü ve coğrafi işaretli Bodrum Mandalini’nin tarihsel ve kültürel önemini korumayı ve sürdürülebilir bir şekilde üretimi ve kullanımını teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Kabuğundan çekirdeğine çok özel bir koku ve aromaya sahip olan Bodrum Mandalini, yeme-içme sektörü başta olmak üzere birçok farklı sektörde yıl boyunca taze olarak veya kurutulmuş haliyle kullanılabiliyor. Projemiz kapsamında Bodrum Mandalini’nin sektörümüzdeki kullanımının yaygınlaştırılması için bu özel ürünü iş ortaklarımızla buluşturmayı ve mandalin üreticileriyle aralarında bir köprü görevi görmeyi hedefliyoruz.’

Pernod Ricard “Geleceğin Bar Dünyası” ilkeleri arasında da yer alan Respect (Saygı Duy) vizyonumuzun ışığında bu kültürel mirasın korunması ve sürdürülebilir kullanım alanlarının geliştirilmesi için çalışmalarımız devam edecek.’’  dedi.

Pernod Ricard Türkiye, Bodrum Mandalini’nin Bodrum’un kültürel bir mirası olarak hak ettiği yeri bulması için başlattığı projenin kısa ve uzun vadede kapsamını ve hedefini genişleterek sürdürmeye devam edecek. Ağustos ayında Bodrum’da Yeşil Bodrum Mandalin Hasatı etkinliği ve Bodrum Mandalini’nin kullanım alanlarına yönelik özel workshop’lar düzenleyerek bu kültürel mirasın korunması ve sürdürülebilir kullanım alanlarının geliştirilmesi konusunda çalışmalar yürütecek.

Pernod Ricard Türkiye Hakkında

Pernod Ricard Türkiye, dünya çapında 160’tan fazla ülkede faaliyet gösteren ve Chivas, Absolut, Ballantines, Beefeater, Jameson, Martell, Mumm, Olmeca, Havana Club, Malibu gibi uluslararası markaların sahibi olan Fransa merkezli Pernod Ricard şirketinin %100 iştirakidir.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu