ManşetSağlık

Cilt Kanseri Farkındalığı

 

Bodrum Rotary ve Bodrum Rotaract Kulübü Türk Kanser Derneği’nin cilt kanserlerine karşı farkındalık için düzenlediği gölge oyunu projesinin bodrum etabına destek verdi.

Bodrum Rotary Kulübü Başkanı Şehval Öztürk ‘Cilt kanseri her ne kadar diğer kanser türleri kadar önemsenmese de yüz hastadan birinde gerekli tedavilerin gecikmesi sonucunda ölümle sonuçlandığı bilinmektedir. Bu nedenle diğer kanser türlerinde olduğu gibi cilt kanserinde de erken tanı ve tedavi önemlidir. Gerekli tedaviler yapılmadığında vücutta kalıcı izler bırakıyor. Ayrıca tedavinin gecikmesi durumunda cilt kanseri hayati risk oluşturur. Bütün bu riskler göz önünde bulundurularak erken tedaviye başlanması önemlidir. Bende babamı cilt kanseri ile başlayıp ilerleyen kanser nedeniyle kaybettim. O yüzden Bodrum Rotary Kulübü, Bodrum Rotaract  Kulüplerimizle Türk Kanser Derneği’nin bu farkındalık projesine destek olduk’ dedi.

Son etabı Bodrum Gündoğan Plajında gerçekleşen bu projede yaklaşık 620 kişiye cilt kanseri hakkında bilgilendirme yapılarak güneşin zararlı etkilerinden korunmak üzere güneş kremleri ve saç bakım ürünleri ücretsiz olarak kullandırıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu