“SANAT VE BİZ” SERGİSİ

Down sendromlu gençlerin, iyi bir eğitim, doğru sosyalleşme desteği ve yaklaşımla neleri başarabileceğini göstermek isteyen İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı İZEV, şimdiye kadar, alışılagelmiş ve yetersiz kalan farkındalık çabalarına yeni bir boyut getirmeyi amaçladığı bir projeye imza attı.
Uluslararası sergilere başlayacak olan projenin BODRUM MİLTA MARİNA sergisine katılarak;
-Hayatınızda farkındalık adına yeni bir sayfa açabilir,
-Leonardo da Vinci ve Vermeer gibi ünlü ressamlarla dönem canlandırmalı bir ortamda bulunabilir,
– Poz vererek, seçtiğiniz sanat eserinde kendi yüzünüzle var olabilir ve sosyal medya anınızı oluşturabilir,
-“Bin Ressam Bir Resim” başlığı altındaki tuvale kendi yorumunuzu katabilir,
-Sergi görsellerinden oluşan koleksiyon defterlere sahip olabilirsiniz.
Dünyaca ünlü, nesillere mal olmuş ressamların sanat eserlerinde down sendromlu gençlerin yüzlerinin son derece başarılı bir şekilde yerleştirilmesi ile uluslararası bir görsel dile sahip 12 eserden oluşan bir sergi ve bu sergiye bağlı derin bir mesaj taşımaktadır.
Yeni nesil sosyal sorumluluk projesi ”Sanat ve Biz” aracılığıyla iletilen bu mesaj; Hayatın içinde gerçekliklerinin tam olarak farkında olmadığımız binlerce down sendromlu gencin hayatın her alanında var olabileceğini ifade etmektedir.
“Sanat ve Biz” ile “farklı bireyler” olarak tanımladığımız down sendromlu gençler, kimsenin yardımına gerek duymadan böylesine özel konumlanıp modellik yaparak, projenin her etabında yer alarak, serginin küratörlüğünü üstlenerek ve en önemlisi onların eğitim ve geleceğini desteklemek amaçlı hazırlanan özel koleksiyon defterlerini imzalayarak hayran kitlelerini oluşturmaktadırlar.
Bu sosyal sorumluluk sergisini 07-14 Haziran tarihleri arasında Milta Bodrum Marina Palmiye Meydanı’nda ziyaret edebilirsiniz.
Alanında ilkleri gerçekleştiren ve 30 yıllık deneyimiyle çalışmalar yürüten İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı İZEV tarafından yürütülen bu proje toplumun her kesiminden en az on milyon kişiye zihinsel engellileri yeniden ve doğru bir ifade ile fark ettirmeyi hedeflemektedir.